Verzeker je auto goed

Als je een auto gaat kopen, dien je deze te verzekeren. Dit kan op verschillende manieren en bij veel verschillende verzekeringsmaatschappijen. Als je de juiste verzekering voor jouw auto zoekt, doe je er verstandig aan om eerst een aantal verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Dit kun je eenvoudig op internet doen. Je doet dan een zogenaamde autoverzekering simulatie.

Autoverzekering simulatie
Wat houdt zo’n simulatie nu precies in? Je gaat naar de site van een bepaalde verzekeraar en zoekt de autoverzekeringen die zij te bieden hebben. Je vult vervolgens een vragenlijst in. Hierin worden vragen gesteld over jouw persoonlijke situatie, je rijgedrag en -verleden en uiteraard ook over de auto die je beoogt te verzekeren. Je vult je persoonlijke gegevens in bij een simulatie en daarbij hoort bijvoorbeeld ook de datum waarop je je rijbewijs gehaald hebt. Ook dien je aan te geven of je in het verleden ongelukken met de auto gehad hebt of dat je bijvoorbeeld altijd schadevrij gereden hebt. Wat de auto zelf betreft dien je in te vullen wat voor auto het is, het bouwjaar, de brandstof waar deze op rijdt (diesels zullen bijvoorbeeld duurder uitvallen in de verzekering omdat deze zwaarder zijn), de oorspronkelijke kostprijs van de auto, het aantal gereden kilometers en de staat van de auto. Als je al weet hoeveel kilometers je van plan bent om er ongeveer per jaar mee te rijden, kun je dat ook aangeven. Deze factoren bepalen grotendeels de premie die je voor een verzekering gaat betalen.

Verzeker wat jij belangrijk vindt
Als je een verzekering gevonden hebt die je bevalt kun je daarvoor kiezen, maar hou er wel rekening mee dat deze ook alles dekt wat jij wilt. Als je voor een goedkope verzekering kiest, zal deze niet altijd alles vergoeden wanneer je een ongeluk krijgt of er op een andere manier schade aan je auto is toegebracht. Lees daarom voordat je overgaat tot het afsluiten van een autoverzekering, altijd eerst goed de polisvoorwaarden door. Dit voorkomt teleurstellingen als er iets gebeurd is en achteraf blijkt dat dit niet door je verzekering gedekt wordt. Het hoeft ook niet altijd zo te zijn dat een verzekering alleen vergoedingen uitkeert na een ongeval. Ook in het geval van diefstal kunnen er vergoedingen gedaan worden, maar dit zal niet bij alle maatschappijen en alle verzekeringen het geval zijn. Als je de goedkoopste verzekering kiest die je kunt vinden, realiseer je dan wel dat die lage prijs ook ergens vandaan komt en dat dit consequenties heeft voor de vergoedingen die gedaan worden. Je betaalt beter wat meer als dan alles wat jij graag vergoed wilt zien, ook daadwerkelijk gedaan wordt.

Vraag een offerte aan
Stel, je hebt de ideale verzekering gevonden na de simulatie. De verzekeraar waar je de simulatie gedaan hebt, kan je vrijblijvend een offerte sturen. Deze offerte is een bepaalde tijd geldig, maar je bent niet verplicht deze te aanvaarden. Je kunt nog altijd voor een andere autoverzekering kiezen en daarmee geld besparen of de voor jou beste keuze te doen.

Geef een reactie